Доста работа има да свърши една домакиня на мивката. И точно предвид това, че обикновено времето прекарано тук е най-изморително и досадно при ремонт на къта ви съветваме да изберете гранитна кухненска мивка. Предпочитанията на клиентите към този тип умивалници наистина не са случайни. Всъщност се оказва, че се касае за изобилие от възможности, които се предоставят по отношение на функционалност, пестене на време и усилия. От кои опции можете да се възползвате и как една мивка може да се погрижи за това да си подсигурите повече удобство, комфорт и лекота при миене на съдове и храни. Останете с днешната ни тема за да разберете.

Отлични условия в кухнята

Няма как да сте перфектна домакиня и да имате достатъчно свободно време за себе си. Определено използването на качествено оборудване има отношение към това да можете да си подсигурите наистина добри условия за провеждане на рутинните задачи. Затова помислете внимателно върху това какъв умивалник да изберете за кухнята. Що се отнася до осигуряването на условия, които биха намалили времето за работа в измивния кът то със сигурност онази умивалници, които не изискват прекалено много време за почистване и поддръжка с основание се оказват предпочитани.

Перфектно отношение към създаването на благоприятни услови предоставя именно моделите гранитни мивки. Техните качества са много, но онези, които определено ни допадат са свързани най-вече с това, че:

 • Имат гладка повърхност върху която не се задържат замърсявания;
 • Антибактериален състав, който прави умивалника безопасен за измиване на всякакви хранителни продукти;
 • Цялостна окомплектовка със сифон според това дали имате нужда от преливник за пералня и съдомиялна;
 • Практичен и сигурен начин за инсталация – бордова или за вграждане.

Знаете ли, че моделите мивки от гранит са до 4 пъти по-устойчиви на удар от всеки друг модел. Това наистина ги прави едни от най-удобните и ресни за използване съоръжения, но които можете да се доверите.

Произведени по европейски стандарт

гранитна мивкаДоста стандарти за качество ни наложиха от Европа. Да, откакто сме член на Алианса можем да кажем, че качеството на продуктите, които използваме е доста по- високо. Именно на това се дължи и факта, че когато предстои да се вземе решение, което би било определящо за покупката на гранитна мивка то не е за подценяване абревиатурата, която е описана на етикета на изделието.

Основните стандарти, за които е важно до съблюдавате при покупка на умивалник са:

 • Трайност на цветовете;
 • Издръжливост набитова химия;
 • Товароносимост;
 • Дали е произведена с грижа към опазването на околната среда;
 • Какво е количеството на свързващите компоненти;
 • Какво е нивото на защита от бактерии и други.

Това са изключително важни неща, които реално имат отношение към осигуряването на една по-благоприятна среда за работа. Безопасността е на първо място и точно предвид това е необходимо да вземете под внимание всички онези аспекти и обстоятелства, които са водещи за реализирането на вашите принципи и интереси относно  оборудването на най-натоварената кухненска зона.

Защо гранитна мивка с две корита?

Все повече клиенти избират да инвестират в качествени  модели умивалници с две корита. Гранитните модели изискват здрав и сигурен плот, в който да бъдат монтирани. Предвид тяхното по-високо тегло е приоритетно да помислите внимателно върху това от какво се нуждаете и как да изберете продуктите, които биха били определящи за създаването на една по-приятна среда за миене.

Удобството на двете корита се изразява в това, че:

 • Имате корито за миене на съдове;
 • Имате зона за измиване на хранителни продукти;
 • Разполагате с решение за осигуряване на оптимална чистота и хигиена.

Те са практичния избор и в случай, че имате голям кухненски плот си струва да инвестирате именно в такива измивни съоръжения.