Използването на котли на въглища и дърва не е масова практика, но има имоти, при които отопляването е възможно именно с такива съоръжения. Тяхната специфика се конкретизира с това, че се касае за уреди, които разполагат с отлични качествени показатели да осигурят ниски месечни разходи и да предоставят цялостен комфорт във всяко едно помещение на обекта. Изработени от здрава и надеждна стомана, устойчиви на високи температури и гарантиращи безопасност – това са основните приоритети, които провокират клиентския интерес. Кои са причините да не подценявате тези уреди и струва ли си инвестицията в котли на въглища и дърва? Отговорите предстои да разгледаме в днешната публикация.

Какво представляват котлите на твърдо гориво

Много потребители са на мнение, че става въпрос за печки, които са с малко по-голям капацитет по отношение на площта, за която мога да послужат. Отопляването с котел обаче се оказва доста по-различно от това с обикновена стандартна печка на дърва. В случая се касае за уред, който се характеризира с:

 • Надеждност;
 • Безопасност;
 • Функционалност;
 • Нисък енергиен разход;
 • Екодизайн;
 • Ниска първоначална инвестиция;
 • Ефективност по отношение на свързване и работа с различни системи за разпространяване на топлината равномерно.

Когато става въпрос за отопляване на имот с по-сериозна квадратура то определено избора на уред е от съществено значение за осигуряването на идеални условия, които са с ниски разходи и предоставя лесен контрол.

Приоритетите на котлите на въглища и дърва не са малко. Те са в основата на това да се осигури идеална атмосфера и да се балансира в разходите, които домакинството предстои да заплаща през зимните месеци. Когато се търси решение, което е не само евтино като първоначална инвестиция, но и се отличава с високата си ефективност и удобство то определено има защо да се инвестира в идеи, които са практични, качествени и функционални. А точно на такива показатели отговарят предложенията за котли на дърва и въглища.

Управление и работа

 Котел

Сигурно отопление с ниски разходи. Ако и вие сте склонни да инвестирате в такъв вид уред то определено сега имате възможността да постигнете най-високи резултати в това отношение. Перспективите, които гарантират котлите наистина са решаващи. С тяхна помощ имате на разположение шанса да оптимизирате разходите и да гарантирате отлични условия за живот през зимата в жилището си.

Съвременните модели котли са високотехнологични решения, с които можете да постигнете най-високи резултати по отношение на контрол на температурата и горивния процес. При повечето нови модели контрола е автоматичен, което позволява да се осигури:

 • Бързо достигане на желаната температура;
 • Минимални разходи на горивото;
 • Абсолютна безопасност на горивния процес посредством вградените защити, които притежават съоръженията;
 • Инсталиране в помещения, които са далеч от основните и така се намалява риска от разпространение на замърсяванията от пепел и дим.

Настройването на работата на уреда може да се извърши както ръчно така и с помощта на мобилно приложение. Използването на уредите е удобно и лесно, което ги нарежда сред предпочитаните варианти, предлагани на пазара.

Най-добра цена

Не е без значение и колко ще инвестирате в нов отоплителен уред. когато ви предстои да вземете окончателно решение и да приложите най-ефективен енергиен способ за оптимизиране разходите през зимата е важна и първоначалната цена. Оказва се, че в сравнение с други алтернативни уреди котлите на въглища и дърва се предлагат на супер ниски цени. Те струват почти колкото стандартна печка, но пък разполагат с множество функции, които ще улеснят ежедневието ви.

Най-изгодни оферти за такива съоръжения ще откриете в онлайн магазин Balkan Energy, където ще ви бъде предоставена консултация относно варианта, който е най-благоприятен за вашия имот. Инвестирайте разумно в уред, който ще гарантира перспективна експлоатация и безупречен зимен комфорт.