Реформите, които предстои да направите и във вашата кухня се водят главно от това да промените и усъвършенствате зоната така, че да ви бъде оптимално удобно. Все повече търговци и производители не разчитат на клиенти, които търсят единствено готови евтини решения, а залага на индивидуална концепция, създадена по идея на купувача. Такъв тип персонални и изпълнени по ваш проект са предложенията за кухни Варна. В морския град и района не са малко фабриките, които предпочитат поръчкови заявки за кухненско обзавеждане, което обогатява техния производствен каталог, а това е добре дошло за клиентите, които биха експериментирали с подобно решение.

Съвременни кухненски концепции

Функционалната и практична кухня е това, което желаят да получат хората, на които им предстои ремонт или нанасяне в нов дом. С цел да се постигне максимално удовлетворение производителите залагат на различни подобрения, които гарантират повече удобство по време на престоя в зоната за домакинстване. Едни от иновативните концепции, които се забелязват както при готовите така и при поръчковите модели кухни в магазините във Варна са следните акценти:

 • Намаляване размера на цялостната мебелировка за сметка на осигуряването на повече свободно пространство;
 • Вграждане на колкото се може повече уреди;
 • Разполагане на островен шкаф, който има главна помощна роля;
 • Спазване на работния триъгълник, който пести усилия и излишни движения;
 • Максимално обхващане и обзавеждане на основната стена на кухнята като на нея се разполагат ключови шкафове за прибиране на съдове, прибори и малка бяла техника.

Колкото по-прибрана и компактна изглежда кухнята то толкова по-лесно опериращия в нея домакин се чувства по-комфортно и приятно.

Как се проектира

Ако сте от почитателите на индивидуално проектираното обзавеждане то навярно ще потърсите мебелна фабрика от Варна, към която да се обърнете за проектиране и реализиране на вашата кухненска идея. Етапите, през които ще се наложи да преминете са свързани с време, така че още от сега се въоръжете с търпение. Хубаво е да наемете професионалисти, които ще ви гарантират качество, експертни съвети и бързо обслужване.

Ето ги основните принципи, които са характерни за проектиране на обзавеждане за готварската зона по ваша идея:

 • Добре е да имате реална представа за това какви ще бъдат ориентировъчните размери на новата мебел, така че се подгответе с измерване на помещението;
 • Заявете ден и час за оглед и консултация с дизайнер от избраната фирма, съветват от Blogirame Варна;
 • Съставете си списък с желания и по време на срещата ги изложете и обсъдете с професионалиста;
 • След детайлизиране на основите на проекта ще ви посети техническо лице, което а вземе точните размери, по които ще се състави проекта за новата ви кухня;
 • Изготвяне на безплатен 3D проект, който отговаря напълно на договорените с дизайнера подробности – разположение на елементите, цвят и т.нат;
 • Изготвяне на коректна оферта след одобрение от страна на клиента;
 • Изработка и определяне на срокове за доставка и монтаж.

Звучи доста лесно, но определено работата на производителя никак не е за подценяване. Все пак ще се създава нов шедьовър по ваш вкус и идея, а това изисква усилия, способности, умения и време.

Обзавеждане и оборудване в едно

Честата практика, която предлага почти всеки производител и търговец от Варна е наред с проектирането на обзавеждането за кухня да бъдат дефинирани и елементите за оборудването, което е задължително за тази домакинска зона. Тук внимание изискват:

 • Подбор на мивка и смесител;
 • Избор а уреди, които ще се вграждат по време на монтажа на кухнята;
 • Допълнителни аксесоари, които улесняват престоя ва зоната за готвене като кошче за отпадъци, органайзер за прибори, механизми за подреждане на съдове, бутилиери и други.

Препоръчително е всичко да се окомплектова и комбинира наведнъж като идеята е да получите завършен готов вариант с монтажа на новата ви мебелировка.